Piyasalarda bugün

Dünya borsaları tepki alışlarıyla yükseliyor.

Piyasalarda bugün
07 Aralık 2021 Salı 10:58

Dünya borsaları iki hafta süren satışların ardından tepki alışlarıyla yükseliyor.

Omicronun öldürücü olmadığı yorumları, Çin’in munzam karşılık oranlarını indirmesi ve Çin ihracatındaki artış manşetlerde öne çıkan pozitif haberler. S&P geçen haftaki kaybının büyük kısmını geri aldı. Ekonominin açılmasına duyarlı havacılık, enerji, bankalar, demir-çelik, eğlence hisseleri yükselişte başı çekiyor. Borsa İstanbul yüksek enflasyon ve finansal baskılamadan kaçan yerleşik yatırımcının alışıyla yeni zirveler görüyor. Ancak genele yaygın bir yükselişten çok hisse bazlı ayrışma öne çıkıyor.

ABD ve Avrupa vadelilerinin seyri Borsa İstanbul’da pozitif bir açılışa işaret ediyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimi için az yer kaldığı beklentisiyle Türk Lirası görece sakin bir seyir izliyor.

Düşük faiz ve zayıf Türk Lirası'ndan kaçan yerleşik yatırımcının borsaya yönelmeye devam etmesi bekleniyor. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 1.900 ve 1.950.

İş Yatırım

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.