Mazotun litresi 19 lira oldu

Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 0,53, motorinde 1,33 TL pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış oldu.

Mazotun litresi 19 lira oldu
03 Mart 2022 Perşembe 16:52

Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 0,53, motorinde 1,33 TL pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış oldu. 

Dolar kurundaki hareketlilik ile petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarındaki zamları da beraberinde getirdi. 

Dolar kurundaki artışla birlikte Brent petrolün varil fiyatı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı arzın daralacağı endişeleriyle uluslararası piyasalarda son 14 yılın en yüksek seviyeleri olan 119 doları aştı.

EPGİS'den yapılan açıklamada "Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı 4 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, benzinde 0,53, motorinde 1,33 TL pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Böylece Eskişehir'de benzinin litresi 17,51 TL'den 18,04 liraya, motorinin litresi de 17,67 liradan 19 liraya yükseldi.

Dün gece de motorine 1 lira 51 kuruş, benzine 88 kuruş zam yapılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.