Piyasalarda bugün

Büyümeye duyarlı hisselerde satış baskısı… Fed toplantısı öncesi dünya borsalarından karışık sinyaller geliyor.

Piyasalarda bugün
03 Kasım 2021 Çarşamba 11:20

Büyümeye duyarlı hisselerde satış baskısı… Fed toplantısı öncesi dünya borsalarından karışık sinyaller geliyor.

ABD borsalarında küçük adımlarla yeni zirveler görüyoruz. Gelişmekte olan piyasalar Çin’in yavaşlaması baskısı altında kalmaya devam ediyor. Endekslerdeki yükselişe karşın alt detaylar rahatsızlık verici. Ekonominin açılmasına duyarlı, enerji, havacılık, otomotiv, demir-çelik gibi döngüsel hisseler yükselişe katılamıyor.

Emtia piyasalarında enerjiden, endüstriyel metallere, altından, tarım ürünlerine uzanan genele yaygın satış dikkat çekiyor. Borsa İstanbul hızlı yükseliş sonrasında 1,540 direnci çevresinde soluklanıyor. Sanayi hisseleri otomotiv ve demir-çelik öncülüğünde gerilerken, bankalar ve havacılık pozitif ayrışıyor.

Arçelik, Ford Otosan, Şişecam ve Tüpraş pozitif ayrışan az sayıda sanayi şirketi arasında yer alıyor. ABD vadelileri ve Asya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor.

Endeks için destek ve direnç seviyeleri 1,510 ve 1,550. Bankaların sanayi hisselerini yenmeye devam etmesini bekliyoruz. Akbank sektöre göre daha iyi performans gösterebilir. Beklentilerin çok üzerinde kar açıklayan Türk Telekom hissesinde pozitif piyasa tepkisi öngörüyoruz.

İş Yatırım

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.