Piyasalarda bugün

Güçlü kar rakamları Borsa İstanbul’da yükselişi destekliyor.

Piyasalarda bugün
28 Ekim 2021 Perşembe 11:12

Güçlü kar rakamları Borsa İstanbul’da yükselişi destekliyor. Dünya borsaları güçlü karların desteğiyle ABD ve Avrupa öncülüğünde yükselişini sürdürüyor.

Enerji, teknoloji, sağlık, gayrimenkul, temel malzemeler yükselişte başı çekiyor. Sanayi hisseleri dünkü yükselişte geride kaldı. S&P 500 ve Dow Jones Sanayi endeksleri yeni zirvelerle günü kapattı.

Nasdaq ve Russel zirvelerinden sadece %1-%2 uzaklıkta. Gelişmekte olan piyasalar yükselişe katılmakta zorlanıyor. Borsa İstanbul dünya ile arasındaki makası kapatmaya çalışıyor. MSCI Türkiye %1,4 yükselişle en iyi performans gösteren ilk üç piyasa içinde. Yabancı katılımının arttığı genele yaygın bir yükseliş görüyoruz. Havacılık, gübre, demir-çelik, holding, gıda perakendesi hisseleri yükselişe güçlü katılıyor. Rafineri ve petro kimya, otomotiv hisseleri kar satışıyla geride kalıyor. ABD vadelileri ve Asya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor.

1,500 psikolojik bariyerinin geçen Borsa İstanbul için yeni destek ve direnç seviyeleri 1,500 ve 1,540. Kısa vadede mevcut seviyelerde bir konsolidasyon yasayabilir. Orta vadeli hedef ise Mart ayında gördüğü 1.570 zirvesinin kırılması.

İş Yatırım

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.