Piyasalarda bugün

Borsa İstanbul sanayi hisseleri öncülüğünde yükselmeye devam ediyor. Dünya borsaları güçlü karların desteğiyle ABD öncülüğünde yükselişini sürdürüyor. Stagflasyon endişeleri yerini yeniden reflasyon senaryolarına bıraktı.

Piyasalarda bugün
26 Ekim 2021 Salı 10:41

Borsa İstanbul sanayi hisseleri öncülüğünde yükselmeye devam ediyor

Dünya borsaları güçlü karların desteğiyle ABD öncülüğünde yükselişini sürdürüyor. Stagflasyon endişeleri yerini yeniden reflasyon senaryolarına bıraktı.

Reflasyon teması büyümeyi, döngüsel teması korumayı yeniyor. Havacılık hisseleri yükselişte geride kalmaya devam ediyor.

S&P 500 yeni zirve yapmaya devam ediyor. Nasdaq ve Russel zirvelerinden sadece %1 ve %2 uzaklıkta. Gelişmekte olan piyasalar Asya ve Güney Amerika öncülüğünde yükselişe katılıyor.

Borsa İstanbul dünya borsalarındaki yükselişe katılıyor. MSCI Türkiye %1’e yakın artışla gelişmekte olan piyasaların iki katından fazla yükselişle haftaya başladı. Sanayi hisseleri bankalara göre daha güçlü seyrini sürdürüyor. Otomotiv, demir-çelik, holding, petrokimya ve rafineri hisseleri endeksi yenmeye devam ediyor. Hisse dışındaki Türkiye varlıklarından karışık sinyaller geliyor. Finansal baskılamanın devam edeceği yönündeki beklenti döviz ve uzun vadeli devlet iç borçlanma senetlerini baskılamaya devam ediyor. Eurotahvil piyasasından ise toparlanma işaretleri görülüyor.

ABD vadelileri ve Asya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da yukarı yönlü bir açılışa işaret ediyor. Eylül ayında gördüğü geçen Borsa İstanbul için kısa vadeli hedef 1,500 psikolojik bariyerinin geçilmesi. Orta vadeli hedef ise Mart ayında gördüğü 1.570 zirvesinin kırılması. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 1,470 ve 1,510. 

Kaynak: İş Yatırım

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.